Yeni Üye
Boy :170 Cm
Kilo : 100+ Kg
Vki : ?
|
 |
« : 26 Temmuz 2010, 19:29:18 » |
|
İyi akşamlar arkadaşlar forumu uzun zamandır misafir üye olarak takip ediyorum.Bugün üye oldum.Tahmin ettiğiniz üzere benimde kilo problemim var.1 yıldır 100+ kilom var.Kaç kiloyum yarın tartılarak gerçekle yüzleşeceğim.Ameliyatmı ? Diyetmi? yol ayrımındayım ne yapacağımı bilemiyorum bilginize tecrübelerinize ihtiyacım var. Sevgiler... Bu konuya 23. dereceden benzeyen | Bknz. merhaba ben asidomdom
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Daimi Üye
Boy :173 Cm
Kilo : . Kg
Vki : .
|
 |
« Yanıtla #1 : 26 Temmuz 2010, 19:43:17 » |
|
öncelikle hoşgeldin aramıza ameliyatmı diyetmi demişsin diyetle olmuyorsa artık herşeyi denediysen ameliyat son çare ki ameliyat olduktan sora ben yiyim yinede zayıflayım olayı yok her ameliyatta tekrar kilo alma riski var ve kesinlikle tekrar tekrar düşün derim ameliyat olayını olma gibi bi isteğin varsa ben olmadan önce olcamda zayıflicam bitecek herşey diyordum belli bi noktadan sora ilk ay bitince yemeye başlayınca o açgözlülük yokmu ondanda biras ondanda biras diye diye kilo aldım tabi herkes ben gibi değil çok iyi örnekler var sitede ama şunu söylim ben çok pişmanım ameliyat olduğumdan dolayı ameliyatla verdiğim kiloyu diyetlede verirdim ben ki verdimde ama sonunun olmayacağını düşündüğüm için böyle bir karar almıştım hayırlısı herşeyin umarım herşey istediğin gibi olur çok iyi düşün çok iyi gözlemle iyi akşamlar.
|
|
|
|
|
|
12.04.2010 ameliyat tarihim
|
|
|
Yeni Üye
Boy :170 Cm
Kilo : 100+ Kg
|
 |
« Yanıtla #2 : 26 Temmuz 2010, 19:46:19 » |
|
Hoşbuldum  :cute:Benimde endişem bu nesli.Ne kadar içten yazmışsın itiraf etmişsin sağol canım söylediklerini düşüneceğim. Bakalım zaman neyi gösterecek  öncelikle hoşgeldin aramıza ameliyatmı diyetmi demişsin diyetle olmuyorsa artık herşeyi denediysen ameliyat son çare ki ameliyat olduktan sora ben yiyim yinede zayıflayım olayı yok her ameliyatta tekrar kilo alma riski var ve kesinlikle tekrar tekrar düşün derim ameliyat olayını olma gibi bi isteğin varsa ben olmadan önce olcamda zayıflicam bitecek herşey diyordum belli bi noktadan sora ilk ay bitince yemeye başlayınca o açgözlülük yokmu ondanda biras ondanda biras diye diye kilo aldım tabi herkes ben gibi değil çok iyi örnekler var sitede ama şunu söylim ben çok pişmanım ameliyat olduğumdan dolayı ameliyatla verdiğim kiloyu diyetlede verirdim ben ki verdimde ama sonunun olmayacağını düşündüğüm için böyle bir karar almıştım hayırlısı herşeyin umarım herşey istediğin gibi olur çok iyi düşün çok iyi gözlemle iyi akşamlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Daimi Üye
Boy :173 Cm
Kilo : . Kg
Vki : .
|
 |
« Yanıtla #3 : 26 Temmuz 2010, 20:05:05 » |
|
bunlar gerçek tarafı öyle boyayıp süslenip anlatılıyor ameliyatlar sadece o yüzünü anlayıp görüyoruzya bunu olacan kilo vercen olayı var sadece yaşayarak öğrniyoruz aslında gene çaba gerektirdiğini aynen zaman neler gösterecek bakalım
|
|
|
|
|
|
12.04.2010 ameliyat tarihim
|
|
|
Yeni Üye
Boy :167 Cm
Kilo : 97 Kg
Vki : 34.4
|
 |
« Yanıtla #4 : 27 Temmuz 2010, 19:47:19 » |
|
Merhaba... Bende aranıza yeni katıldım ve beni anlayan birilerinin desteğine ihtiyacım var sanırım... Son 3 yılda yaklaşık 37 kilo aldım ve almayada devam ediyorum ne yazıkki  Doktora gitmem gerekiyor sanırım ama ne kadar istesem de ayaklarım geri geri gidiyor. Artık evdekiler görmeden bişeyler atıyorum ağzıma çünkü iyi ya da kötü ne yesem müdahale ediliyor. Aynaya baktığımda çok mutsuz olsam da yediklerime dikkat etmeyi gerçekten istemiyorum. Sorun şu ki dikkat edilmeyecek bir durumda değilim sağlığım bozulmaya başladı.... Yıkıcı olmayan yapıcı bir desteğe ihtiyacım var gerçekten
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yeni Üye
Boy :? Cm
Kilo : ? Kg
|
 |
« Yanıtla #5 : 28 Temmuz 2010, 11:13:50 » |
|
Merhaba bende yeni üyeyim.Ameliyatmı ? Diyet mi? çok iyi düşünmeli misal yarın bana haydi ameliyata deseler gitmem.Ameliyata kadar yapılacak bişeyler mutlaka vardır.Önce obezlikten kurtulacağım sonrada ideal kiloma ineceğim.Ameliyat bana çok uzak (kilo almaya devam etmediğim sürece)
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 28 Temmuz 2010, 11:18:13 Gönderen: mercy »
|
|
|
|
|
Yeni Üye
Boy :? Cm
Kilo : ? Kg
|
 |
« Yanıtla #6 : 28 Temmuz 2010, 11:19:16 » |
|
3 yılda 37 kilo çok fazla canım doktora gittinmi? Merhaba... Bende aranıza yeni katıldım ve beni anlayan birilerinin desteğine ihtiyacım var sanırım... Son 3 yılda yaklaşık 37 kilo aldım ve almayada devam ediyorum ne yazıkki  Doktora gitmem gerekiyor sanırım ama ne kadar istesem de ayaklarım geri geri gidiyor. Artık evdekiler görmeden bişeyler atıyorum ağzıma çünkü iyi ya da kötü ne yesem müdahale ediliyor. Aynaya baktığımda çok mutsuz olsam da yediklerime dikkat etmeyi gerçekten istemiyorum. Sorun şu ki dikkat edilmeyecek bir durumda değilim sağlığım bozulmaya başladı.... Yıkıcı olmayan yapıcı bir desteğe ihtiyacım var gerçekten
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Asil Üye
Boy :174 Cm
Kilo : 147 ile başladım.Şimdi 111 Kg
Vki : 36.7
|
 |
« Yanıtla #7 : 28 Temmuz 2010, 11:24:10 » |
|
Arkadaşlar sizlerle hepimiz aynı sorunları yaşadık. Biz opereliler artık son noktaya gelmiş kişileriz, bu doktor onayı ile de tastiklendikten sonra ameliyat olduk. Ameliyat için olmasada mutlaka bir endokrinoloji uzmanına muayene olun ve kilonuzun neden kaynaklandığını bulun. Belki kolay bir şekilde bu yükten kurtulabilirsiniz. O kadar çabuk kilo alıyoruz ki mesela ben en son 147 kilo idim ve o kiloya gelene kadar nasıl geldim hiç hatırlamıyorum bile. Bir yerde kendinize dur deyin mutlaka bi doktordan destek alın. Dilerim ameliyatsız çözüm bulursunuz, hiç birşey imkansız değildir kafanızın bir yerinde ameliyat en son seçenek olarak kalsın.
|
|
|
|
|
|
DOÇ.DR. Yunus Yavuz 04.03.2010 Lap. Sleeve Gastrektomi(Tüp mide) 
|
|
|
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #8 : 28 Temmuz 2010, 16:20:21 » |
|
Gitmedim daha iş ve sektör değiştirdim sigortalar arası geçişim falan oldu kaldı öyle. Gitmem gerek farkındayım kilo almaya da devam ediyorum çünkü  3 yılda 37 kilo çok fazla canım doktora gittinmi? Merhaba... Bende aranıza yeni katıldım ve beni anlayan birilerinin desteğine ihtiyacım var sanırım... Son 3 yılda yaklaşık 37 kilo aldım ve almayada devam ediyorum ne yazıkki  Doktora gitmem gerekiyor sanırım ama ne kadar istesem de ayaklarım geri geri gidiyor. Artık evdekiler görmeden bişeyler atıyorum ağzıma çünkü iyi ya da kötü ne yesem müdahale ediliyor. Aynaya baktığımda çok mutsuz olsam da yediklerime dikkat etmeyi gerçekten istemiyorum. Sorun şu ki dikkat edilmeyecek bir durumda değilim sağlığım bozulmaya başladı.... Yıkıcı olmayan yapıcı bir desteğe ihtiyacım var gerçekten
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #9 : 28 Temmuz 2010, 16:23:32 » |
|
Merhaba Seda, ameliyatı aslında en son çare olarak düşünüyorum ama diyet fikrinden o kadar soğudum ki, insanlar yeme dedikçe yiyesim geliyor :( Arkadaşlar sizlerle hepimiz aynı sorunları yaşadık. Biz opereliler artık son noktaya gelmiş kişileriz, bu doktor onayı ile de tastiklendikten sonra ameliyat olduk. Ameliyat için olmasada mutlaka bir endokrinoloji uzmanına muayene olun ve kilonuzun neden kaynaklandığını bulun. Belki kolay bir şekilde bu yükten kurtulabilirsiniz. O kadar çabuk kilo alıyoruz ki mesela ben en son 147 kilo idim ve o kiloya gelene kadar nasıl geldim hiç hatırlamıyorum bile. Bir yerde kendinize dur deyin mutlaka bi doktordan destek alın. Dilerim ameliyatsız çözüm bulursunuz, hiç birşey imkansız değildir kafanızın bir yerinde ameliyat en son seçenek olarak kalsın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Asil Üye
Boy :174 Cm
Kilo : 147 ile başladım.Şimdi 111 Kg
Vki : 36.7
|
 |
« Yanıtla #10 : 28 Temmuz 2010, 16:47:03 » |
|
bende aynısını yaşıyordum. evlenmeden önce abim çok takılırdı bana kilolarımı kafama kakardı bende sinirlenirdim ve daha çok yerdim. ne oldu sonuçta bi işe yaramadı o sözler. Bi bakıma da birilerinin söylemesi farkında olmamızı sağlıyor ama bişey yapamıyoruz işte. Ben de tiroid ve insülin direnci var bu yüzden kilo veremiyordum. bunu endokrinoloji de onayladı ve ameliyata karar verdiler. diyet fikri çok soğuk bende bıkmıştım bundan o yüzden sizleri çok iyi anlıyorum. Allah hakkınızda hayırlısını versin.Ama kilolar riskleri arttırmadan bir karar verin ve diyet yada ameliyat hangisi sizin için doğruysa onu yapın.
|
|
|
|
|
|
DOÇ.DR. Yunus Yavuz 04.03.2010 Lap. Sleeve Gastrektomi(Tüp mide) 
|
|
|
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #11 : 28 Temmuz 2010, 18:53:26 » |
|
Kendimi öncelikle sağlıklı beslenme fikrine ve yeşilliğe alıştırsam iyi olacak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Süper Üye
Boy :168 Cm
Kilo : 100 Kg
Vki : 35,4
|
 |
« Yanıtla #12 : 29 Temmuz 2010, 03:56:18 » |
|
Arkadaslar ne yazık ki bu kilolar hemen hepimizi depresyona sokuyor.Bu yuzden dr.a bile gitmek istemiyoruz.yerimizden kalkmak spor yapmak sıkıcı, diyet yapmak iskence yada mahrumiyet gibi geliyor.ama sunu bilelim ameliyatta olsak(ki gerektiginde olmalı) diyet ve egzersiz olacak.silkelenip kendimize gelelim, ısrarcı olalım ilk donemler zorlayabilir ama sonra duzene sokarsak kendimizi otomatik gidecek.bir gulleyi dusunun belki ilk hareketi icin 2 kisinin gucu gerekecek ama hareket ettikten sonra durmadan itmeye devam edilirse tek kisinin gucu ile hedefe tasınabilir.bir de en buyuk hatamız ve bence kilo veremememizin tek nedeni bilincimizle hareket etmemiz.yarın diyete baslıyorum,artık bu kilolardan kurtuluyorum demek tasıma su misali degirmeni dondurmuyor.asıl gercek bilincaltımızda.kendinize kotu gorunen,ozguveni sıfır basarısız bır ınsan oldugunuzdan cok saglıklı ve zinde olmanın iyıliginden bahsedin.saglıklı yasamanın guzellıgını ıcsellestırın ama nacizane fikrim bunu 1 gunde beklemeyin arkadaslarım!..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Süper Üye
Boy :168 Cm
Kilo : 100 Kg
Vki : 35,4
|
 |
« Yanıtla #13 : 29 Temmuz 2010, 03:57:12 » |
|
Arkadaslar ne yazık ki bu kilolar hemen hepimizi depresyona sokuyor.Bu yuzden dr.a bile gitmek istemiyoruz.yerimizden kalkmak spor yapmak sıkıcı, diyet yapmak iskence yada mahrumiyet gibi geliyor.ama sunu bilelim ameliyatta olsak(ki gerektiginde olmalı) diyet ve egzersiz olacak.silkelenip kendimize gelelim, ısrarcı olalım ilk donemler zorlayabilir ama sonra duzene sokarsak kendimizi otomatik gidecek.bir gulleyi dusunun belki ilk hareketi icin 2 kisinin gucu gerekecek ama hareket ettikten sonra durmadan itmeye devam edilirse tek kisinin gucu ile hedefe tasınabilir.bir de en buyuk hatamız ve bence kilo veremememizin tek nedeni bilincimizle hareket etmemiz.yarın diyete baslıyorum,artık bu kilolardan kurtuluyorum demek tasıma su misali degirmeni dondurmuyor.asıl gercek bilincaltımızda.kendinize kotu gorunen,ozguveni sıfır basarısız bır ınsan oldugunuzdan cok saglıklı ve zinde olmanın iyıliginden bahsedin.saglıklı yasamanın guzellıgını ıcsellestırın ama nacizane fikrim bunu 1 gunde beklemeyin arkadaslarım!..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|