merhaba hayırlı geceler. sizlerle birşeyler daha paylaşmak istiyorum. glucophage adlı ilaca başlayalı 2 hafta oldu, herhangibir yan etki görmedim allaha şükür :)

hani etkisini de gördüğüm söylenemez

bence daha etkisini görmek için çok erken olduğunu düşünüyorum.

ama ilaca başlamadan önce 93 kg idim. şuan 91 kg ım

ilacın sayesindemi bilemiyeceğim ama hala kilo vermeye devam ediyorum. ama ne yazıkkı hala insülin direncini kıramadım

Vücud Kitle İndeksi Hesaplayıcısı ile 2 hafta önce kilomu boyumu hesaplamıştım. malesef obez gözüküyordum. şuan tekrar hesapladım ve kilolu gözüküyorum

hedefim 80 kg a kadar inmek.. indikten sonra da yediklerime dikkat etmek. :) .... bir kaç sorum var.. internette araştırdım insülin direnci nasıl kırılır diye Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ender Arıkan'ın yazılarını buldum. ''
http://haber1.mynet.com/detay/saglik/insulin-direnci-nasil-duser/481633 '' .... benim malesef tansiyon sorunum var. kilo vermeye başlamadan önce (130kilo iken) tansiyonum 17 18 çıkıyordu sürekli. evet inanamayabilirsiniz ama böyle. kilodan, cüsseden kaynaklanıyor oluyordu sanırım. tansiyonum yüzünden hastanede yatacaktım. ben istemedim.

malesef 37-38 kilo vermeme rağmen tansiyonum hala yüksek. hala 14 15 civarı çıkıyor. tansiyon insülin direncini tetiklermi çok merak ediyorum. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ender Arıkan ın yazısında görmüştüm. İnsülin Direnci Olduğu Nasıl Anlaşılır? yazısında tansiyon, obezite vs. vardı. acaba insülin direncini tetikliyormu çok merak ediyorum. ne tatlı yiyorum ne tuzlu... tansiyonumun yükselmesini tetikleyen besinlerden hiçbirini almıyorum. ve yinede yüksek malesef... bi kaç sorunum daha var. ilaçtanmıdı r bilmiyorum ama ilacı yuttuktan 1.5 2 saat sonra garip bir şekilde hararet basıyor. inanılmaz şekilde terliyorum ve su kaybediyorum. çokda yemediğim için susama da olmuyor. kaybettiğim sıvıyı alamıyorum tekrar :( böbreklerimin zarar görmesinden korkuyorum. acaba bu hararet, terleme ilaçtan mı kaynaklanıyor? ilginiz için çok teşekkür ederim. sorularıma üşenmeden yanıt vereceğinizi biliyorum :)
Bu konuya 1. dereceden benzeyen | Bknz. İnsülin direnci ve glucophage ilacı.